Share away...FacebookTwitterLinkedInPinterestGoogle+DiggEmail

Warehouse Extension – Angle Park, Birtley

Our client had recently purchased a warehouse in Birtley to house their expanding business. The unit was ripe for an extension and by bringing the rear elevation out by 2 bays it would give a lot of extra usable space.

Once the design had been agreed, we applied for planning permission through Durham County Council; which was approved and the fabrication begun.

The site is located near to old open cast mines. Therefore site investigation works where carried out to establish if the ground make up below was safe and what extra foundation would be needed.  Bore holes where drilled and core samples taken. The results showed that site was safe  - work could continue.

The extension measures 12m wide x 31.74m long x 6.80m average height to eaves.  The structure has been design to mirror the existing, so that it does not look out of place on the estate, which comprises of very similar designed buildings with a hip ends.

During the works, our client was able to continue using the building. In order to keep the building secure for our client we worked out a method of erection which kept the roof structure and end gable in situe at all time. This allowed us to work externally whilst tying into the existing building. Once the extremities had been completed, we where able to remove the old gable end, whilst keeping all secure and water tight at all times.

Externally, we extended the concrete yard area by removing the grassed areas, this has given a much more user friendly space to load and unload deliveries.

 

 

Share away...FacebookTwitterLinkedInPinterestGoogle+DiggEmail